ZOEKEN

Advertentie

LOE FM IS SINDS KORT TE BELUISTEREN OP DAB+

Op 11 September 2017 door Redactie

LOE FM is sinds kort samen met zes andere lokale omroepen te beluisteren op DAB+

DAB+-experiment van Airplay Media Stichting gestart in regio Zwolle. In de regio Zwolle zijn sinds dinsdag 5 september diverse lokale omroepen te ontvangen via de digitale ether (DAB+). Airplay Media Stichting is gestart met uitzendingen via de digitale ether in deze regio op kanaal 7B

Tijdelijke vergunning
De stichting maakt voor de uitzendingen gebruik van een experimenteervergunning voor digitale uitzendingen via de ether. De vergunning is door Agentschap Telecom uitgegeven voor een testperiode tot 1 januari 2018. De uitzendingen komen vanuit de locatie Kampen.

Meerdere omroepen
Via het lokale DAB+-netwerk op kanaal 7B zijn in de regio Zwolle de radiozenders Airplay Radio (Olst-Wijhe), LOE FM (Elburg), Radio 794 (Epe), RTV Hattem, RTV ZOO (Zwolle), RTV IJsselmond (Kampen) en RTV Raalte te horen. De radiozenders zenden allemaal uit in een kwaliteit van 96 kbps.

Tijdelijke antenne
Volgens het bedrijf HF Prints, dat de zender voor het experiment heeft geleverd, wordt er momenteel nog gebruik gemaakt van een tijdelijke antenne op de zendlocatie in Kampen. Binnenkort wordt een andere antenne geïnstalleerd waardoor het bereik verder wordt verbeterd.