ZOEKEN

Advertentie

NIEUWE LED-VERLICHTING ELBURGER SC OFFICIEEL IN GEBRUIK

Op 06 September 2017 door Redactie

Foto's van Lusine Grigoryan in het fotoalbum

Nadat even daarvoor de voorzitter van de Pinkstermarktcommissie, Henk Hulst, de LED-verlichting officieel had overgedragen aan de v.v. Elburger Sportclub stelde wethouder José Oosthoek met de woorden “Verlichting aan” dinsdagavond 5 september de installatie op het hoofdveld van het Burgemester Bode sportpark officieel in gebruik.

De Pinkstermarkt, die dit jaar voor de achtste maal werd gehouden, heeft de vereniging in de loop der jaren geen windeieren gelegd en een grote wens tot de aanschaf van een duurzame LED-verlichting kon dan ook eindelijk worden gerealiseerd. Dit niet alleen dankzij de actieve Pinkstermarktcommissie, maar ook door de medewerking van de vele vrijwilligers die zich op 2e Pinksterdag o.a. als verkeersregelaar of parkeerwachter hebben ingezet,

Wethouder Oosthoek had in een korte toespraak lovende woorden voor de vereniging, die dit geheel op eigen kracht en zonder steun van de gemeente wist te financieren. Naast een energiekostenbesparing van maar liefst 65% is de ”witte” verlichting over het gehele speelveld, zonder schaduwplekken, zeer helder en geven de LED-lampen dubbel zoveel licht als “de oude installatie”.

Later op de avond speelde het 1e elftal vervolgens nog een oefenwedstrijd tegen 4e klasser ’s Heerenbroek. Of de nieuwe verlichting hier debet aan was is de vraag, maar er werd in ieder geval volop gescoord.

Na een 2-0 ruststand eindigde de ontmoeting in een 6-3 overwinning voor de thuisclub. Doelpuntenmakers voor de Elburgers: Bert Jan Kragt (3x), Ramon Flokstra, Wim en Marco de Vries. De laatste vierde na een afwezigheid van ruim twee jaar z’n rentree.