ZOEKEN

Advertentie

15 AUGUSTUS MARKTCONCERT DOOR ELBURGER JURJAN LIPKE

Op 10 Augustus 2017 door Redactie

Dinsdagochtend 15 augustus geeft organist Jurjan Lipke een marktconcert op het Boonorgel van het Orgelmuseum. De marktconcerten in het Orgelmuseum zijn bedoeld als laagdrempelig: de concerten duren een half uur en zijn gratis toegankelijk.

Aanstaande dinsdag wordt het Boonorgel bespeeld door Elburger Jurjan Lipke. Lipke is momenteel als organist aan diverse kerken verbonden. Daarnaast is hij vaste begeleider van het kamerkoor Kavoca uit Kampen. Bij het Nationaal Orgelmuseum is hij sinds een aantal jaren bestuurslid.

Op het programma dinsdag staan onder meer: Voorspel op psalm 133 - D. Krüger, Allegretto uit Sonate 4 – F. Mendelssohn, Pastorale – C. Franck, Aria ‘Sheep may safely graze’ uit Cantate 208 – J.S. Bach.

Het concert duurt van 11.30 tot circa 12.00 uur en is toegankelijk via de achteringang van het museum, Hondegatsteeg 7, Elburg. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het onderhoud van de orgels in het museum. Komt u op tijd, want deze concerten worden goed bezocht!

Wilt u naast het concert ook het museum bezoeken, dan bent u uiteraard van harte welkom, maar betaalt u wel de normale toegangsprijs à € 6,- p.p (kinderen gratis).